Resa & bo

Sundsvall är en självklar knutpunkt i Norrland; strategiskt placerad vid kusten, mitt i det avlånga Sverige. Här strålar både järnvägar och Europavägarna E4 och E14 samman och tåg-, buss- och flygförbindelserna är täta.

Det är också enkelt att bo och äta när man besöker Svenska Deckarfestivalen, eftersom hela festivalen arrangeras på deckarhotellet Quality!

OBS! I år släpper vi bara ett begränsad antal biljetter och de är bara till vissa programpunkter. Säkerställ att du har festivalbiljett(er) innan du bokar. I år kommer dessutom nästan hela festivalen att visas “i TV” på nätet, för att kompensera för pandemirestriktioner och att man stannar hemma.

Flyg till Sundsvall
Det tar inte mer än 50 minuter att flyga från Stockholm, och dryga timmen från Göteborg. Från Bromma och Göteborg flyger du med BRA, från Arlanda flyger man med SAS. Från flygplatsen är det en ca 15 minuter resa med taxi till Sundsvall city.

Tåg till Sundsvall
Flera avgångar dagligen från Stockholm, Umeå och Östersund. Avstånd från Sundsvall Centralstation eller bussnavet till Quality Hotel ca 10 minuters promenad.

SJ: Stockholm – Sundsvall
Norrtåg: Trondheim – Åre – Östersund – Sundsvall
Norrtåg: Umeå – Sundsvall
X-tåget: Gävle – Sundsvall

Planera din tågresa till Sundsvall med Resrobot.

Buss till Sundsvall
Flera dagliga avgångar från Stockholm och städer i norra Sverige. Länstrafiken i Västernorrland erbjuder bra förbindelser mellan länets samtliga kommuner.

Planera din bussresa till Sundsvall med Resrobot.

Hotell med festivalpris
På deckarhotellet Quality kan vi erbjuda specialpriser för dig som besökare på festivalen:

Enkelrum 980 kr /natt (inkl. moms)
Dubbelrum 1080 kr / natt (inkl. moms)

Stor frukostbuffé ingår. Ange koden “Deckare 2020” vid bokning för att få specialpriser. Mera information och bokning på www.qsundsvall.se eller telefon 060-16 00 00.

Andra boendealternativ i Sundsvall hittar du på Visit Sundsvalls hemsida.