Deckarfestivalens moderatorer

De olika författarmöten som genomförs under festivalen leds av våra moderatorer. Det är många programpunkter och många författare så i år har vi har en grupp på sex personer som delar på detta, alla mycket insatta deckarnördar.

Kerstin Bergman
Docent i litteraturvetenskap, deckarälskare och medlem i Svenska Deckarakademin. Kerstin är festivalens huvudmoderator och deltar i de flesta av programpunkterna under festivaldagarna. Kerstin anses vara en av Europas främsta experter på kriminallitteratur. Driver hemsidan CrimeGarden, ”Din guide i deckardjungeln”. Också högaktuell med den egna debutdeckaren Oskuld och oleander.

Tove Alsterdal
En av landets mest välkända spänningsförfattare som är högaktuell med nya boken Rotvälta som utspelar sig i Ångermanland. Medverkar i författarsamtal under onsdagskvällen. Läs mer om Tove Alsterdal.

Lotten Glans
Bokälskare som sedan länge driver den populära hemsidan Lottens Bokblogg. Hon har också varit delaktig i arrangerandet av festivalen under flera år.

Anders Larsson
Började som bokslukarbarn och har aldrig slutat. Skriver om böcker under namnet Anders Kapp i bloggen Kapprakt. Ledamot i festivalens föreningsstyrelse.

Agneta Norrgård
Bland mycket annat återkommande bokpratare i radio, Augustambassadör och Årets Läsfrämjare 2020 i Sundsvall. Levererar boktips och annat på hemsidan Agnetas ABC.

Ann-Marie Skarp
En av landets mest välkända förläggare, mångårig chef för Piratförlaget och har en bakgrund i Sundsvall. Modererar några pass under torsdagen.