Norrlandsfönstret 2023

Norrlandsfönstret öppnas på Svenska Deckarfestivalen för att möta författare som har sin bakgrund i Norra Sverige och låtit det bli arenan för deras berättande. Fönstret öppnas där de flesta programpunkter arrangeras, på Sundsvalls teater på Esplanaden 19.

Norrlandsfönstret ska alltid stå öppet på Svenska Deckarfestivalen i Sundsvall. Det behövs för jämvikten och för att det skapar en alldeles särskild identifikation och ger vår landsända avtryck inom litteraturen. I praktiken betyder det att till varje festival bokar vi författare som antingen bor och verkar i olika delar av regionen, eller som skriver om brott och mysterier på vår landsbygd och i våra städer; Härnösand, Sundsvall, Hudiksvall, Umeå, Piteå, Sveg, Åre och andra städer, orter och byar.

Festivalbiljetterna för 2023 kan du köpa från Entré Sundsvall på nätet eller i deras butik på Köpmangatan 9 i Sundsvall. Öppettider: Måndag till söndag kl 11 – 14. Telefon: 060-15 54 00.