SvDF23: Luciane Andrev

Pseudonymer är lika vanligt bland deckarförfattare i Sverige som i andra länder. Bo Baldersson tillhör en av de mer svårlösta mysterierna, medan på andra sidan finns Arne Dahl och Lars Kepler som i princip alla vet vad de egentligen heter. Men nu har vi en ny Baldersson på gång; Luciane Andrev.

Luciane Andrev är en pseudonym som bara förläggaren och förlagschefen Pelle Andersson i Ordfront vet vem som gömmer sig bak. Författaren är född i slutet av 60-talet och har haft ledande roller inom näringslivet på marknader världen över. Hen verkade under flera decennier inom Wallenbergsfären, men har också haft roller inom svenska regeringskansliet och i media.

Hen har inga som helst planer på att någonsin träda fram, och medverkar på Svenska Deckarfestivalen på länk, med mask. The plot thickens!

Författaren debuterade 2022 med thrillern Utan gränser. Under hösten 2023 släpptes De extrema, den andra boken i Lebedova-trilogin.

Länkar: