Boksläpp med Linda Staaf

Linda H. Staaf är känd som polis men är också deckarförfattare. Hennes andra bok Allt är inte guld har sin boksläppfest på Svenska Deckarfestivalen och du är inbjuden om du är nyfiken på hur Jämtlandspolisen får kämpa mot klockan efter två mord och ett försvinnande i Åre-trakten.

Linda H. Staaf är polis, jurist och civilekonom men kan också titulera sig författare med två egna böcker i deckarhyllan. 2018 debuterade hon som författare med Ulv i fårakläder som tog avstamp i Åre under EU-toppmötet sommaren 2009. En man skjuts till döds på ett hotell mitt i centrum, en kallblodig avrättning. Polisinspektör Marita Lander får ansvar för utredningen. Strax därefter inkommer ett bombhot mot kabinbanan och en grupp turister fastnar högt över marken, långt uppe på kalfjället. Marita och insatspolis Christian Ståhl inleder en kamp mot tiden för att rädda turisterna och när nationella insatsstyrkan inte kan inställa sig snabbt nog tar de hjälp på annat håll.

Ulv i fårakläder släpps i pocket nu i dagarna men Lindas nya bok är Allt är inte guld som släpps 16 november och som firas med en fest i anslutning till Svenska Deckarfestivalen 2023. Bubbel, mingel, fritt inträde och möjlighet att köpa boken på plats – och kanske få den signerad? – erbjuds i kaféet på Sundsvalls teater, några steg från deckarfestivalen.

Polisinspektör Marita Lander är tillbaka och skulle nog helst hålla vinter och snö borta genom att dricka varm choklad hemma i soffan med katten Jamar. Men när två mord och ett försvinnande inträffar i Åre-trakten på kort tid och Jämtlandspolisen är underbemannad får hon kämpa mot klockan. Bakom fasaden till Åres gourmetrestauranger och brölande barer gömmer sig dessutom en verklighet av droghandel och kriminalitet som får efterverkningar i Stockholms undre värld. Ramis, som har en skuld till Hajen, tar honom till en iskall värld av snö, svek och hämnd i norra Sverige, där han måste riskera allt för att överleva.

Linda H. Staaf intervjuas på festivalscenen torsdag 16 november och bokens officiella släppfest arrangeras fredag 17 november kl 15.00 på Knaust.

OBS! Boksläppfesten är fullbokad. Det går inte längre att anmäla sig.