SvDF23: Hélène Gullberg

Gräv där du står är tips nummer två i boken Hur skriver man en bok och det gör även Hélène Gullberg när hon i deckaren Adepten mördar på ett gods och låter en antikexpert utreda fallet. Har Hélène förresten tagit inspiration från Kungens slott i Stockholm, där hon arbetar? Det får du veta under Svenska Deckarfestivalen 2023 när Hélène Gullberg dyker upp!

Hélène Gullberg har varit föremålsexpert på Bukowskis och Stockholms Auktionsverk och arbetar nu som intendent på Kungliga slottet. Hösten 2020 debuterade hon med den historiska romanen Den konserverade änkan. Hon har tidigare medverkat i TV-program som Historieätarna och Drottningarna samt är medförfattare till Kungliga Parker – Människor och berättelser. Hon är även en populär föredragshållare som älskar att berätta om historia, människor och föremål på ett medryckande sätt.

Adepten är starten på en planerad serie. Föga förvånande har den redan sålts till fyra andra länder.

Om Adepten, spänningsserie om en värld full av konst, antikviteter och farliga hemligheter: När den förmögne Sten Hammar mördas på sitt gods tror man först att det handlar om ett rånmord. Polisen kallar in Majja Skog, en överbegåvad antikexpert från anrika Wallius Auktioner som är besatt av föremålens makt över oss. Som oborstad åttaåring blev hon Sten Hammars adept. Han förde henne in i antikviteternas värld och gjorde henne till en dubbelnatur som inte lämnar någon oberörd – hård på utsidan, men med ett sårigt inre. Kriminalinspektör Karin Klinga fascineras av den gåtfulla Majja som är som en blandning av champagne och hembränt. Vad är det för svärta och minnen hon bär på? Och vet hon mer om mordet än hon vill påskina?

Utgivna böcker:

  • 2023 Adepten
  • 2020 Den konserverade änkan
  • Kungliga Parker – Människor och berättelser (2019)

Länkar: