SvDF23: Carin Hjulström

Carin Hjulström bokdebuterade 2009 och en rad omtyckta romaner har därefter avlöst varandra. Hon har blivit känd för sina varma, humoristiska och mänskliga berättelser som sträcker sig från brutala politiska mord till trevande nätdejting och cosy crime. Nu kommer hon även till Sundsvall och Svenska Deckarfestivalen!

Carin Hjulström är född 1963 i Göteborg där hon också bott i merparten av sitt liv. Utöver författare även journalist, manusförfattare och programledare. Hon har lett många tv-program och skriver regelbundet i olika tidningar. Hösten 2009 debuterade Carin med Finns inte på kartan, första delen i en bokserie med Frida Fors som huvudperson. Det blev fem böcker i den serien och hon har även skrivit en hel del annat.

Hösten 2016 bestämde Carin sig för att flytta till Stockholmsområdet men hon ville varken bo centralt i innerstaden eller i någon förort. Hon hittade sin idyll i Säbyholm och under en tid fortsatte hon att skriva böcker som utspelar sig i Göteborg. Men för att lära känna folk i byn gick hon med i studiecirkeln Säbyholms gröna fingrar och det gav inspiration till den nya serien som nu alltså hunnit fram till del fyra, Med döden som gäst.

Om boken: Stjärnskådespelerskan Siri Ehrensvärd och hennes brorson Anton driver plantskola i idylliska byn Säbyholm. Sommaren inleds med att Upplands-Bros rikaste man bjuder in hela bygden till invigningen av en lyxig eventlokal, inrymd i en lada intill Mälaren – samma lada som kommunen lovat byborna att få som hembygdsgård. Morgonen efter kalaset hittas en ung man död i ett dike. Lokalpoliserna Olle och Rita får utredningen på sitt bord och som vanligt dras även Siri in.

Carin, men inte döden, gästar Svenska Deckarfestivalen i Sundsvall 15-18 november 2023.

Utgivna deckare:

  • 2023 Med döden som gäst
  • 2022 När snön faller vit
  • 2021 Ett lik för mycket
  • 2020 Knappt en droppe blod
  • 2020 Bara ett litet mord

Utgivna romaner:

  • 2019 På en ny nivå
  • 2017 Lust och längtan
  • 2016 Kärlek sökes
  • 2010 Hitta vilse
  • 2009 Finns inte på kartan

Länkar: