SvDF23: Rebecka Edgren Aldén

Journalist och chefredaktör, skrivlärare och mycket annat står på Rebecka Edgren Aldéns CV men främst är hon nu deckarförfattare och kanske seglar hon upp till Sundsvall för att medverka på Svenska Deckarfestivalen?

Rebecka Edgren Aldén, född 1972, har tillbringat de flesta av sina somrar, både som barn och vuxen, i skärgården och har seglat mycket i många år. Författardrömmarna fanns tidigt och redan innan debuten har hon arbetat med andra former av skrivande. Hon har varit journalist och chefredaktör på olika tidskrifter och även varit konceptansvarig och chef över kreativa studion på Bonnier Tidskrifter. Hon är skrivlärare på Folkuniversitetet, håller kvällskurser i att skriva spänning, och har arbetat som manusutvecklare, redaktör och lektör för bokförlag. Hon har även varit moderator på Bokmässan och Crimetime och är sedan 2018 sammankallande ordförande för Crimetime Award.

Rebecka Edgren Aldén kom ut med en debattbok 2009 men debuterade skönlitterärt 2015 med den psykologiska thrillern Den åttonde dödssynden som det året nominerades till bästa debut av Svenska Deckarakademin. Efter ytterligare tre böcker startade hon med Svarta segel en ny bokserie 2022 vars andra del, Röd augustimåne, nu finns ute. Den aktuella serien har hittills sålts till sex olika länder.

Utgivna böcker (romaner):

  • 2023 Röd augustimåne
  • 2022 Svarta segel
  • 2020 Deadline
  • 2017 Och blomstren dö
  • 2015 Den åttonde dödssynden

Länkar: