Tävling: Morden i midsommar

Glad midsommar eller blodig midsommar? Båda och, när du kan vinna den nya deckarnovellsamlingen Morden i midsommar i vår tävling. Hitta den saknade (kidnappade?) författaren och skicka in ditt svar senast 30 juni, så är du med i utlottningen av två exemplar av boken.

Lagom till midsommar släppte Ordberoende förlag Morden i midsommar, en inbunden novellsamling med 24 berättelser med (mid)sommar som tema. Vi har två exemplar att ge bort till två vinnare som klurar ut vilken författare som saknas från listan nedan. Blev hen kidnappad?

Midsommarnatten är den natt man kan ha turen att drömma om sin tillkommande. Gullviva, mandelblom, kattfot och blå viol – romantik, dans och lekar förväntas fylla sommarens ljusaste dag och kortaste natt. Men är idyllen och lyckan alltid så självklar?

Varför hänger det till exempel en behå ur en glugg i en jordkällare? Vad har häxkittlar, varulvsbett, satansmynt och tarotkort här att göra? Kan man önska livet ur någon? Vem skulle suttit på teaterns vip-platser som nu gapar tomma? Vad gör KGB i Paradisviken?

När du läser Morden i midsommar får du svar på alla dessa frågor och mer därtill, samtidigt som du någonstans långt bort kan skönja ljuva dragspelstoner av Calle Schewens vals.

Novellerna är samlade av Maria Wells (sångerska, författare och ”pianorockfru”) och skrivna av 24 författare, men vem saknas från listan? Författarna i boken är: Ann-Louise Abbestam, Vanessa L Allerth, Tina Bertilsson, Patricia Borg, Eva Cloarec, Margareta Ericsson, Benny Fröjd, Sharon Gustavsson, Catharina Ingelman-Sundberg, Gro Knutsen, Marie Kviborg Wolke, Rickard Mortis, Christina Nilsson, Miranda Nilsson, Lena Pettersson, Elisabeth Sjöberg Strandh, Jeanette Strömbäck Grandell, Anette Swords, Marianne Tedenstad, Rose Tillberg Mattsson, Maria Virding, Maria Wells, Alexandra Zazzi – men det saknas en? Vem är det?

Tävlingen av avslutad. Rätt svar är Titti Sjöblom.

1 juli plockar vi ut två slumpmässiga vinnare från listan med rätt svar. Böckerna (vi har två stycken) skickas hem till vinnarnas brevlådor första veckan i juli. Vinnarna är:

Camilla S.
Tore W.

Grattis till lite extra sommarläsning!

Tävlingen är sponsrad av Ordberoende förlag som har skänkt böckerna till Svenska Deckarfestivalen.