Praktiska detaljer

Sundsvall är en självklar knutpunkt i Norrland; strategiskt placerad vid kusten, mitt i det avlånga Sverige. Här strålar både järnvägar och Europavägarna E4 och E14 samman och tåg-, buss- och flygförbindelserna är täta.

Praktisk information om Svenska Deckarfestivalen 2022 som arrangeras i Sundsvall, även känd som Stenstan, en av Norra Europas vackraste städer! De flesta programpunkter arrangeras centralt i staden, på Quality Hotel i lokalen Aveny. Mysdeckarlördagen arrangeras på Hotel Knaust.


Tidpunkter

Årets deckarfestival arrangeras 9, 10, 11 och 12 november 2022 (onsdag till söndag). Festivalen börjar onsdag kl 18.00 (eller 17.00 om du köper till mat). Kolla annars programmet för detaljerade tidpunkter.


Resa till Sundsvall

Flyg till Sundsvall
Det tar inte mer än 50 minuter att flyga från Stockholm. Vi rekommenderar att du söker flygresor via t.ex. Flygresor.se eller åker tåg om det är möjligt. Från flygplatsen är det en ca 15 minuters resa med taxi till Sundsvall city.

Tåg till Sundsvall
Avgångar från Stockholm, Umeå och Östersund. Från Sundsvalls nya resecentrum (järnvägsstationen) tar det ca 10 minuter att gå till deckarhotellet Quality (Folkets hus eller ”biohuset” på Esplanaden 29).

SJ: Stockholm – Sundsvall
Norrtåg: Trondheim – Åre – Östersund – Sundsvall
Vy: Umeå – Sundsvall
Vy / X-tåget: Gävle – Sundsvall

Planera din tågresa till Sundsvall med Resrobot.

Buss till Sundsvall
Flera avgångar från Stockholm och städer i norra Sverige. Länstrafiken i Västernorrland erbjuder bra förbindelser mellan länets samtliga kommuner.


Bo och äta

Det är enkelt att bo och äta när man besöker Svenska Deckarfestivalen, eftersom festivalen arrangeras på deckarhotellet Quality! Hotellet erbjuder specialpriser för dig som är besökare på festivalen. Uppge koden ’deckarfestivalen 2022’ när du ringer eller mailar din rumsbeställning: 060 16 00 00 eller madelene.bouvin@choice.se

Stor frukostbuffé ingår. Mer information på www.qsundsvall.se eller telefon 060-16 00 00.

För att hålla biljettpriserna låga ingår inte mat och dryck i festivalbiljetten. Men nytt för i år är att du kan köpa till en matbiljett innan festivalen börjar onsdag 9 november och torsdag 10 november. Maten serveras mellan kl 17 och 19 båda dagarna (ej fredag). En enkel varmrätt med bröd, smör, kaffe, te och kaka för 195 kr. Boka matbiljett som ett tillägg till festivalenbiljetten på tickster.se

Det finns annars gott om service i Quality Hotel. Lunch och middagar erbjuds varje dag i Q Bar på entréplan eller i andra lokaler i byggnaden. På fredag finns det AW-buffé i q.bar som även serverar årets deckarfestivalcoctail!

Vi bjuder på kaffe och en liten kaka under festivalens ordinarie pass.


Biljetter och festivalpass

Biljetter kan du skaffa direkt på nätet men det går också att köpa pappersbiljetter över disk i Vängåvans bokhandel på Storgatan 22 i Sundsvall. Är du med i någon pensionärförening kan du kolla om föreningen har ett samarbete med oss, då kan du köpa rabatterade biljetter.

Om du vill köpa en större mängd biljetter till ditt företag / förening / skola / organisation kan du höra av dig till oss för ett erbjudande.

Svenska Deckarfestivalen arrangeras av en förening och våra medlemmar får rabatt på biljetterna, och kan använda tickster.se eller bokhandeln för att lösa in rabatten.

Notera att lördagens mysdeckarevent inte ingår i Festivalpasset; egen biljett krävs.

Gemensamt för biljetterna är att om du har ett köpekvitto, en PDF-biljett från nätet eller beställer via en förening, så får du ett halsband och ett festivalpass när du checkar in på festivalen. Passet krokar du fast på halsbandet och använder det för att smidigt komma och gå som du vill.