SvDF22: Kicki Sehlstedt

Kicki Sehlstedt er journalist, TV-producent och författare som genom karriären har bevakat mäns våld mot kvinnor, förtryck och kvinnors utsatthet. Ett tema som återkommer i hennes senaste deckare som hon presenterar på Svenska Deckarfestivalen i Sundsvall 9-12 november.

Christina ”Kicki” Sehlstedt är född 1975 och uppväxt i Uddevalla. Efter Journalisthögskolan i Göteborg har hon också utbildat sig inom kriminologi. Hon har arbetat som journalist i tjugo år, bland annat mångårig nyhetschef på Aftonbladet och har senast jobbat som producent för TV-programmet Brottscentralen och dokumentärserien Svenska fall. Som journalist har hon bland annat intresserat sig för mäns våld mot kvinnor, förtryck och kvinnors utsatthet. Hon bor numera med sin familj på Södermalm i Stockholm.

Kicki Sehlstedt debuterade med framgång som författare med Sweet Lolita 2018, första delen i Probonoserien, som också sålts till andra länder. I slutet av augusti kom den fjärde, För din skull, som Kicki kommer att prata mer om på Svenska Deckarfestivalen i Sundsvall.

Probono-serien handlar om kriminologiprofessorn Kajan Berglund och den grävande journalisten Aida Svantesson, ett radarpar där den temperamentsfulla journalisten Aida brinner för att berätta och visa missförhållanden, och har sin motpol i den lite mer kyligt intellektuella Kajan.

Handlingen i den senaste boken:

För din skull utspelar sig mitt i gängkrigens Stockholm – men nu är det kvinnornas historia som berättas. En ung kille skjuts till döds i en kolonistuga i centrala Stockholm och alla tror att han är ett offer i kriget om innerstadens droghandel. När 15-åriga Mira tar på sig skulden ställs allt på ända.
Kriminologiprofessorn Kajan Berglund och journalisten Aida Svanteson bestämmer sig för att ta reda på sanningen om vem som har skjutit pojken och varför. Snart upptäcker Aida att det finns en koppling till hennes eget liv – och att hon och hennes dotter är i fara.

Utgivna böcker:

  • 2022 För din skull
  • 2021 Bara ett offer
  • 2019 Oskuld
  • 2018 Sweet Lolita

Länkar: