SvDF22: Gustaf Skördeman

Hur blir det när en komiker och tvåloperaförfattare skriver thrillers? Det får du veta när Gustaf Skördeman kommer till Svenska Deckarfestivalen 9-12 november och berättar om boken Wagner som börjar med en huvudlös utrikesminister!

Gustaf Skördeman är född 1965 i Nederkalix och arbetar som manusförfattare (Rederiet, Svensson Svensson), regissör och producent. Han har även medverkat i ståupp-komediprogrammet Stockholm Live och varit verksam som serieskapare. Gustaf har även jobbat som arbetsförmedlare.

Geiger var hans skönlitterära debut 2020 som snabbt såldes till 20-talet länder och TV-serieoptionen vanns i auktion av det brittiska produktionsbolaget Monumental.

Om författaryrket säger Gustaf:

Man kunde tro att livet var enkelt när man umgås hela dagarna med människor man själv har hittat på. Man kunde till exempel få för sig att man bestämmer över dem, att de alltid gör precis som man vill. Det gör de tyvärr inte. Som författare är man inte herre över liv och död, man är bara observatör.

Handlingen i Gustafs aktuella bok Wagner:

En f d utrikesminister hittas död, utan huvud. En brutal inledning på en rad mord av makthavare. När Sara Nowak och hennes kollegor upptäcker vart spåren leder ställs de inför en livsfarlig motståndare, en fiende som inkluderar Saras barn i sina mordplaner.

I London sprängs en rysk oligark i luften. Agneta Broman är den skyldiga, agenten som väcktes till liv efter många år när Geiger skulle utplånas. Nu är hon ett jagat byte för den militära underrättelsetjänsten GRU.

Utgivna böcker:

  • 2022 Wagner
  • 2021 Faust
  • 2020 Geiger

Länkar: