Nytt Instagram-konto

Säkerligen har någon skrivit en deckare om cyber-terrorism eller nätverksinbrott, men ”det händer inte mig” heter det ju. Så var inte fallet här om dagen när Svenska Deckarfestivalens Instagramkonto stängdes ner på grund av dataintrång. Nu är vårt nya konto i gång, följ oss igen!

Trots frekventa byten av lösenord stängdes vår Instagramkonto ’svenskadeckarfestivalen’ ner efter ett dataintrång på Facebook. Som bekant äger Facebook Instagram och ofta är en ”sida” på Facebook kopplat till ett konto på Instagram för att samverka. När Facebook upptäcker eller tycker att något har gått snett på ett konto, stänger de även ner motsvarigheten på Instagram, för att vara på den säkra sidan.

När det dessutom är svårt och ofta omöjligt att nå fram till supporten, har vi inte så många andra val än att skapa ett nytt konto. Vilket vi nu har gjort, som ’deckarfestivalen’ som du gärna får följa. Sök efter Svenska Deckarfestivalen eller bara deckarfestivalen på Instagram så hittar du oss (eller följ länkarna).

På Facebook är vår sida fortfarande aktiv och utan ändringar, så där rullar det på som vanligt.