Konstiga roliga verkliga brott

Nu när sommaren är här och man ska ligga i hängmattan och lata sig så behöver man kanske lite knäppa brott som underhållning. Alltså brott som har hänt i verkligheten men som är helt galna och som därför platsar i en podd! Här kommer ett tips til dig som älskar true crime.

Podcasten heter Ridiculous Crime och de tre första avsnitten som jag har lyssnat igenom är riktigt skrattretande och tokiga. Vad sägs om en kär tonårspojk som stjäl Lamborghinin till kändiskocken Guy Fieri och lyckas med konststycket att både skryta om det i över en månad och köra runt med bilen över allt. I det andra avsnittet har vi den före detta anställda på Disneyland i Florida som stjäl en naken mekanisk docka större än en basketspelare från en nedlagd attraktion och gör sig själv till en attraktion i ”speciella kretsar” på nätet. I det tredje avsnittet behandlas kidnappningen av Frank Sinatra Jr., denna kidnappningen är som hämtad från en utsåld föreställning av en Stefan & Krister-fars. Och sen har vi gänget som 1876 planerade att kidnappa Abraham Lincoln, trots att han hade varit död i 11 år.

Det som känns bäst med dessa timmeslånga avsnitt är att brotten får dig att skratta och le. Man bör också använda hjärnan en hel del, det är nämligen inte alltid så lätt att hinna med i svängarna. Programledarna har det jätteroligt och spelar gärna mentala rollspel till de dummaste delarna och de känns genuint insatta i historierna. Podcasten är dock på engelska men är du något sånär bra på språket så kommer du att ha många roliga timmar framför dig. Kanske blir målandet av friggeboden gjort snabbare om du ler åt någon detalj i historierna. Är du författare och behöver inspiration till ännu knasigare vändningar i din kommande deckare tror jag att denna podcast kan få dig att hitta fall som överraskar även den mest luttrade läsaren.

Sök gärna efter Ridiculous Crime i din podcast-spelare (Spotify, Podbean, Apple eller iHeart Radio, till exempel) och addera denna podcast till ditt bibliotek.

Leelene Karlsson