Tack alla deckarfans!

Svenska Deckarfestivalen är över för denna gång och nu är vi redo att läsa deckare igen. Styrelsen i föreningen jobbar året runt med festivalen men vi kan ändå inte genomföra festivalen utan hjälp.

Ett stort tack riktar vi först till alla årets festivalförfattare som tog sig till Sundsvall, eller i vissa fall medverkade på videolänk: Maria Adolfsson, Tove Alsterdal, Lina Areklew, David Baldacci, Kerstin Bergman, Christoffer Carlsson, Andrew Child, Arne Dahl, Katrine Engberg, Engström & Richert, Susanne Fellbrink, Anne Mette Hancock, Robert Harris, Dick Harrison, Anna Kuru, Jens Lapidus, Åsa Larsson, Kalle Löfgren, Alexander McCall Smith, Peter Mohlin, Peter Nyström, Ulrika Rolfsdotter, Sofia Rustan, Sofia Rutbäck Eriksson, Frida Skybäck, Mats Strandberg, Sara Strömberg, Thomas Svensson och Hans Söderlund.

Tack till alla högstadieelever som skickade in noveller till Lilla Sherlock-tävlingen. Nytt rekord även i år, 78 noveller! Ett trevligt men stort jobb utförs av juryn för Lilla Sherlock-priset, så ett tack riktas till jurymedlemmarna Anette Eliasson, Mariana Komstadius, Martin Åström. Anna-Karin Normelli Callhammar har varit med i juryn under tre år men gick tyvärr bort i januari i år, och förtjänar också ett tack, oavsett var hon är nu.

Stort tack till Kerstin Bergman och Nisse Scherman för insiktsfull moderering.

Tack till Tehuset Java i Lund som sponsrade oss med 3 kg te så att vi kunde ge våra författare en trevlig liten present. Tack till Sundsvalls turistkontor (Visit Sundsvall) för tygkassar och till Stenstans Konditori & Bageri som gjorde 175 Ramotswe-kakor med bara 6 timmars framförhållning. Vi tackar även Sundsvalls stadsbibliotek för draghjälp, expertis och utställning. Vi måste tacka Teater Västernorrland för hjälp med programbladet. Tack till personalen på Vängåvans bokhandel som ordnar nätsändningar, fixar bokförsäljning under festivalen, säljer biljetter, bokar författare och gör mycket annat, och för att föreningen får komma och störa under hela året. Våra revisorer ska ha tack för att vi är godkända ett år till.

Vidare tackar vi Leelene Karlsson för hjälp med texter om Alexander (och idén om att boka honom), Quality Hotel för ett gott samarbete rörande lokalerna, särskilt Håkan som styr scentekniken, och Emma i The Agency for den blodiga demonen. Tack till Kent Sundberg för videohjälp och freeduden Andreas Näslund för ännu mer teknikhjälp. Utan våra volontärer hade mycket strulat, så tack till Gunnar Augustsson och Anita Forslin för att hålla ställningarna i festivalreceptionen. Tack även till Susanne Fellbrink som har en rad olika ”hattar” på sig före och under festivalen.

Tack riktas även till Timrå gymnasium, KLARA gymnasium i Sundsvall och NTI Gymnasiet i Sundsvall för att de gör deckarfestivalen till en del av sin mix. Tack till Sanna Juhlin och Madeleine Bäck som besöker grundskolor för oss.

Tack också till förlagen som hjälper oss med författare, böcker, material och information: Norstedts, Lind & Co, LB Förlag, Ordfront, Polaris, Bokfabriken, Forum, Bookmark, Mondial, Wahlström & Widstrand, Bazar, Southside Stories, Bonniers, Printz, Modernista, Romanus & Selling.

Ett stort tack måste självklart också riktas till huvudsponsorerna Sundsvalls kommun och Näringslivsbolaget. Och ett lika stort tack till föreningens medlemmar som gör att det överhuvudtaget finns en förening som kan arrangera deckarfestival. Utan er ingen festival!

Det största tacket riktas till alla där ute som läser böcker. Tack för att ni läser deckare, thrillers, spionromaner, skräck och mysterier! Utan er skulle det inte finnas vare sig författare, förening eller festival. Tack för att ni kommer till Svenska Deckarfestivalen! Vi lovar att vi ska göra allt vi kan för att det ska bli deckarfestival i Sundsvall även nästa år!

Styrelsen i Svenska Deckarfestivalen
Inger Melén, Anders Larsson, Lennart Bergström, Olle Håkansson, Yoko Kawabata, Glenn Folkvord, Thomas Svensson, Birgitta Gillgren, Mariette Oras