Lördagsbio för barnen: Nelly Rapp

Bio Drakstaden visar under Svenska Deckarfestivalen barn- och familjefilmen Nelly Rapp – Monsteragent, en svensk långfilm baserad på Martin Widmarks böcker. Tillåten från 7 år i vuxens sällskap, annars 11 år.

Nelly Rapp är en bokserie av Martin Widmark. Böckerna är avsedda för 6–9-åringar och är illustrerade av Christina Alvner. Den första boken, Monsterakademin, kom ut 2003 och nu finns det 21 böcker i serien. Serien handlar om Nelly som går på Monsterakademin där hon får lära sig om monster och andra otäcka grejer.

Filmen gjordes 2020. Nelly och hennes hund London ska tillbringa höstlovet hos sin morbror Hannibal. Men det visar sig att Hannibal inte lever det lugna liv som hon trott – han är en monsteragent! Nelly är snart omgiven av vampyrer, spöken, varulvar och Frankensteinare och dras in i ett gastkramande äventyr där allt hon tidigare trott på sätts på prov.

I huvudrollerna:  Matilda Gross, Johan Rheborg, Marianne Mörck, Björn Gustafsson och Lily Wahlsteen.

Filmen visas kl 14 på Bio Drakstaden på Esplanaden i Sundsvall lördag 13 november. Biljettpris 125 kr för vuxna, 105 för barn, 110 för pensionär.