Norrlandsfönstret

Norrlandsfönstret öppnas på Svenska Deckarfestivalen för att man ska kunna möta författare som har sin bakgrund i Norra Sverige och låtit det bli arenan för deras berättande. Fönstret öppnad där de flesta programpunkter arrangeras, på Quality Hitel i centrala Sundsvall.

Norrlandsfönstret ska alltid stå öppet på Svenska Deckarfestivalen i Sundsvall. Det behövs för jämvikten och för att det skapar en alldeles särskild identifikation och ger vår landsända avtryck inom litteraturen. I praktiken betyder det att till varje festival bokar vi författare som antingen bor och verkar i olika delar av regionen, eller som skriver om brott och mysterier på vår landsbygd och i våra städer; Härnösand, Sundsvall, Hudiksvall, Umeå, Piteå, Sveg, Åre och andra städer, orter och byar.

Årets Norrlandsfönster:


Norrlandsfönstret 2020:


Norrlandsfönstret 2019:


Norrlandsfönstret 2018: