Debutanten: Sofia Rustan

Alla deckarförfattare har varit debutanter, men alla läsare var inte där när de etablerade började sin bana. Nu har du möjlighet att följa nästa svenska deckarkändis från början. 3 juni släpptes Sofia Rustans första roman Skadedjuret, och hon är juni månads andra debutant på SvenskaDeckarfestivalen.se

Vi vurmar lite extra för deckarförfattare från Sundsvall och bjuder på en videopodd i samband med Sofias bok. Titta eller lyssna – filmen hittar du dessutom på Instagram och på Facebook för att enkelt dela länken till dina deckarkompisar.

Missa inte att läsa en av Sofias deckarnoveller som vi har fått glädjen av att publicera.

Bokfakta:

Förlagets presentation av boken

Kriminalinspektör Amanda Junisson vid Sundsvallspolisen längtar efter att bilda familj. Hennes pojkvän har precis friat, men mitt i glädjeruset finns en oro som gnager. Tankarna skingras när en illa tilltygad man flyter iland på en ö i hamninloppet till staden. Snart visar det sig att ett av hans inre organ har gröpts ur kroppen. Medan Amanda och hennes kollegor försöker identifiera mannen flyr hans dotter, den romska flickan Kati, för sitt liv. Hon vet att mördaren sett henne vid mordplatsen och att hon måste hålla sig gömd för att överleva. Frågan är vem som ska hitta Kati först, polisen eller gärningsmannen? En het sommar går mot höst, och samtidigt som polisen kämpar för att lösa gåtan letar mördaren efter sitt nästa byte.