Föreningens medlemsbrev

Är man medlem får man mer! Förutom rabatt på festivalbiljetten och möjlighet att påverka festivalen från insidan, får man som medlem i föreningen Svenska Deckarfestivalen ett medlemsbrev 10-12 gånger per år. Är du inte medlem kan du enkelt bli det nu!

Vi skickade nyss ut ett nytt medlemsbrev till våra medlemmar. Varje medlemsbrev innehåller en blandad kompott av föreningsinformation och deckarrelaterade fakta. Vi bjuder även på extra minirecensioner som vi inte publicerar på hemsidan samt inblickar i hur föreningen fungerar. I den senaste utgaven kunde man t.ex. läsa ett nytt avsnitt av Deckarskolan, som gick tillbaka till 1800-talet och förklarade hur det inte alls var Edgar Allan Poe som ”uppfann” deckaren i en modern mening. Tyvärr får vi medge att det faktisk var norrmännen!

Man fick också receptet på dödsgoda ”bödelbrownies” från en deckare som innehåller hela 27 recept på kakor och efterrätter! Visste du att det finns en hel undergenre med deckare som i princip handlar om kakor, mat och drycker, förutom mord och brutal våld?

Ett medlemskap i Svenska Deckarfestivalen är inte det samma som att prenumerera på hemsidan eller följa oss i sociala media. Ett medlemskap kostar 150 kr/år och handlar om att stödja det frivilliga arbetet som föreningen gör för författare, läsare, barn och ungdommar. Vi är stolta över att vi är en av få deckarfestivaler som har ett eget barn- och ungdomsprogram som uppmuntrar de unga att läsa, skriva och fantisera.

Bli medlem nu så får du också möjlighet att delta på årsmötet 22 april 2021.