Stadsvandring i dödens fotspår

2020 är året för roliga aktiviteter utomhus, så också på Svenska Deckarfestivalen som erbjuder en spännande dramatiserad stadsvandring i Sundsvalls våldshistoria. Kända och okända brott får nytt ljus på sig under stadsvandringen som är särskilt utvecklad för årets deckarfestival.

Lördag 14 november blir det dramatiserad gatuteater i Stenstan! När färre evenemang kan genomföras inomhus är det ännu roligare att kunna erbjuda en för årets deckarfestival världspremiär: Mord och våldsam död! En stadsvandring i Sundsvalls våldshistoria, producerat av den prisbelönade teatertruppen Stenstans Berättarteater exklusivt för Svenska Deckarfestivalen.

Skådespelare kommer att gestalta och visa hur det gick till med kända och okända våldsbrott, vem som drabbades och kanske förklara varför våld blir resultatet i vissa fall. Vi har valt ut fem våldsbrott samt en för staden i positiv bemärkning historisk kvinna som du kommer att få träffa under stadsvandringen. Vi avslöjar inte alla ”offer” och medverkande karaktärer än, för vem vet när nästa brott sker? Inte ens polisen!

Biljetterna är begränsade till 30 stycken och säljs nu! Köp din biljett på nätet eller i Vängåvans bokhandel på Storgatan 22 i Sundsvall.

Men ett fall kan vi avslöja. 1959 försvann och mördades Ingrid Nyström i Sundsvall. 14 november minns vi henne ute på Sundsvalls gator, på den plats där hon försvann.

För att stadsvandringen ska bli riktigt spännande har vi fått hjälp av Stenstans Berättarteater som är proffs på dramatiserade stadsvandringar. Sedan 2006 har teaterföreningen producerat berättarevenemang och dramatiserade stadsvandringar ett otal gånger i Sundsvall. 2011 mottog föreningen Sundsvalls Tidnings och SCA Forests kulturstipendium för sina unika ”levande och direktsända” gatupjäser. Lite skrönor, lite ljug och lite sanning i en mustig blandning. Skådespelarna interagerar med publiken och ingen föreställning blir den andra lik. Manus är inte fastlåst utan det improviseras allt efter situationen och den aktuella publiken.

Men – årets världspremiär är inte bara en rolig grej, det är sanning också! Alla karaktärerna du kommer att få träffa och alla brotten du kommer att få uppleva har hänt i verkligheten. Mord och våldsam död! är helt enkelt en true crime stadsvandring men med den twisten att brotten utspelar sig framför dina ögon!

Teater på gator och torg. Skratt, glädje, mystik och dramatik.
Stenstans Berättarteater

Fakta om Mord och våldsam död!

  • En stadsvandring under Svenska Deckarfestivalen i Sundsvall
  • Tid: Lördag 14 november 2020 kl 13.00
  • Plats: Utanför Vängåvans bokhandel, Storgatan 22
  • Längd: Ca 90 minuter
  • Biljett: 150 kr

Praktisk information:

  • Klä dig efter vädret. Stadsvandringen genomförs i alla väderlekar
  • Ta med paraply om nödvändigt
  • Rullstolsvänlig rutt då inga trappor eller större hinder finns
  • Barn är tillåtet men vissa element kan upplevas som skrämmande för de minsta
  • Svenska Deckarfestivalen bjuder på varm dryck och Agatha Christie-kaka halvvägs

Max 30 personer för att avstånd ska bli möjligt. Om du blir snorig, hostig eller förkyld uppmanar vi att du håller dig hemma.

Länkar: