Digital deckarfestival

Svenska Deckarfestivalen i Sundsvall gasar och bjuder i år på gratis deckarfestival till alla som vill vara publik – på nätet och hela året! Årets deckarfestival blev direktsändt i sociala medier och nu kan du titta igjen, med så mycket coronaavstånd som du vill!

Använd spellistan i videon under för att hitta enskilda författare och videoklipp från deckarfestivalen. Symbolen för spellistan är ”hamburgaren” med en pilspets i.


Här kan du se direktsändningarna i sin helhet.En deckarfestival med liten publik i lokalen men plats för alla på nätet!

Tre lokala aktiviteter visades inte på nätet på grund av rättigheter: true crime stadsvandringen, teaterpjäsen Mordet i Midlands och filmlördagen med spännande filmer för barn.


Frågor och svar om digital deckarfestival 2020

 • Blir hela Svenska Deckarfestivalen digital i år?
  Festivalen arrangeras fysiskt i Sundsvall med en begränsad publik i lokalerna, men festivalens alla författarmöten av olika slag kommer att visas på nätet. Vissa programpunkter kan inte / får inte visas på nätet, som t.ex. teaterpjäsen.
 • Behöver jag lösenord, en kod eller digitala biljetter?
  Nei, Svenska Deckarfestivalen 2020 kan du se gratis på nätet i sociala medier och på vår hemsida.
 • Är det verkligen gratis?
  Ja, om du vill se deckarfestivalen på nätet är det helt gratis. Men du får gärna bli medlem för att stötta föreningens arbete, det kostar 150 kronor/år. Om du vill kan du också ge ett frivilligt bidrag till arrangerandet av festivalen via swish: 123 272 37 32
 • Vilka sociala medier kommer ni att sända i?
  Du behöver ett vanligt konto på antingen Facebook, Youtube eller Instagram, eller inget särskilt konto om du väljer att se festivalen på vår hemsida.
 • Vart exakt går jag för att se sändningarna?
  Du kommer att kunna se sändningarna här på hemsidan; www.svenskadeckarfestivalen.se men om du använder sociala medier kan du se sändningarna på våra sidor där: FacebookYoutubeInstagram från onsdag 11 november kl 18.00.
 • Vad menas med ”följa festivalen digitalt” eller ”medverka digitalt”?
  I vissa texter på vår hemsida använder vi formuleringar som detta. Det betyder helt enkelt att du kan se årets deckarfestival som ett sorts TV-program i din mobil, surfplatta eller dator med hjälp av internet.
 • Vilka författare kommer till festivalen i år och när är de på scenen?
  Kolla det detaljerade programmet eller det komprimerade programmet. (Observera att det kan bli sena ändringar med tanke på förändrade förutsättningar.)
 • Medverkar författarna på distans eller finns de på plats i Sundsvall?
  De flesta av årets bokade författare medverkar fysiskt från Sundsvall, men några har valt att medverka på distans. Utöver detta kommer vi att bjuda på några förinspelade videoreportage med författare från Norrland.
 • Men om jag inte hinner titta på deckarfestivalen direkt då?
  Då kan du titta på alla våra sändningar i efterhand, på de sociala medierna eller på vår hemsida.
 • Nu får man samlas 300 personer på kulturevenemang om man sitter ner. Varför gör inte ni deckarfestivalen på det viset?
  När det beskeded kom från regjeringen var det för sent för oss att skalera upp och organisera om. 300 sittplatser med minst 1 meter avstånd kräver en mycket stor lokal, som vi inte har tillgänglig.

Dela gärna denna sida till dina vänner med knapparna längre ner på sidan. I sociala medier kan du använd hashtaggarna #DigitalDeckarFest och/eller #DigitalFestival för att leda andra till Svenska Deckarfestivalen 2020.

Thomas Westman på Vängåvans bokhandel i Sundsvall förbereder direktströmmad intervju med Tove Alsterdal, ett genrep inför Svenska Deckarfestivalen 11-14 november 2020.