Deckarteater: Mordet i Midlands

I samarbete med Teater Västernorrland erbjuder Svenska Deckarfestivalen i år föreställningen Mordet i Midlands, en klassisk brittisk kriminalpjäs. Biljetter kan du köpa nu men på grund av pandemirestriktioner kan vi bara sälja 39 biljetter, så skynda!

Pjäsen skrevs av John Boynton Priestley i 1945, hade urpremiär i Moskva och brittisk premiär i London 1946. An Inspector Calls, som är originaltiteln, är en riktig brittisk deckarklassiker som förutom en mängd olika teaterversioner har filmatiserats fyra gånger, gjorts för TV sex gånger (senast av BBC 2015, en version som visades på SVT) och även producerats som radioteater sex gånger. Det är med andra ord en mycket populär historia som du nu kan njuta av i Sundsvall.

En ung kvinna hittas död under mystiska omständigheter. Några kvarter därifrån i överklassfamiljen Birlings hem firas förlovningen mellan dottern Sheila och svärsonen Gerald när plötsligt en poliskommissarie ringer på dörren. Det är något som inte stämmer och blickarna riktas mot familjen.

Vem är skyldig? Hur långt sträcker sig vårt ansvar? Skuld, lögner och fördomar dras fram i ljuset under kvällen och natten. I den nervkittlande engelska deckaren Mordet i Midlands är ingenting vad det till en början tycks vara.

Observera att pjäsen spelas dagtid, fredag 13 november kl 14.30 på Konsertteatern i Sundsvall och att föreställningen denna dag bara erbjuds genom Svenska Deckarfestivalen.

  • Skådespelare: Åke Arvidsson, Gisela Nilsson, Helena Svartling, Robert Hannouch, Ellen Hennig, Alfred Tobiasson
  • Längd: 2 tim 30 min (inkl. paus)
  • Manus: J B Priestley
  • Svensk översättning: Marie Parker Shaw
  • Regi: Kia Berglund
  • Scenografi/kostym: Youlian Tabakov
  • Maskdesign: Sari Nuttunen
  • Ljusdesign: Erik Nordlander
  • Kompositör: Rikard Borggård

Svenska Deckarfestivalen och Teater Västernorrland förhåller sig till Folkhälsomyndighetens rekommendationer så att teaterbesöket blir tryggt och säkert för alla. Maxtak för publiken är 39 så boka din biljett för bara 200 kr via Vängåvans bokhandel nu (kan även köpas över disk i bokhandeln på Storgatan 22 i Sundsvall).