Tove Alsterdal till Sundsvall

Tove Alsterdal kommer till Svenska Deckarfestivalen 2020 med ny regional bok. 15 oktober kommer Rotvälta ut, med handlingen förlagd till Ådalen och Sundsvall.

En knapp månad senare kan du få träffa henne på Svenska Deckarfestivalen i Sundsvall som i år genomförs 11-13 november.

Vi är glada och stolta över att åter ha med en av landets främsta spänningsförfattare, prisbelönt i flera länder och som ges ut på tjugofem språk. I år blir det extra intressant i och med att den nya boken utspelar sig i samma region som festivalen.

Så här skriver förlaget om innehåller i den nya boken:

Olof var bara fjorton år när han erkände mordet på en tonårsflicka, Lina Stavred. Han skickades bort och familjen bröt all kontakt. Tjugotre år senare svänger han av E4:an i Ångermanland, in på småvägarna som leder till hans barndomshem. I duschen hittar han sin pappa död, mördad med en jaktkniv.

Polisen Eira Sjödin har just återvänt till uppväxtens Kramfors, för att ta hand om sin dementa mamma. I undersökningen av mordet på Olofs pappa kommer hon allt närmare sitt eget liv. Eira var nio år när Lina mördades. Olof var pojken i hennes mardrömmar.