Julfestival med deckarsmak

I bland räcker det inte med bara en bokfestival. Under november kunde man i Sundsvall välja både Svenska Deckarfestivalen och Akademibokhandeln Vängåvans Julfestival. Vi rattade siktet och videokameran in på tre deckarförfattare som deltog i den senare.

30 november var det dukat för julbord i Akademibokhandeln Vängåvan i centrala Sundsvall – bokjulbord, så klart. På menyn: Deckare, barnböcker, kalendrar, romaner, fackböcker, till och med lite teater. Tilltugg: Författarintervjuer mellan bokhyllorna. Svenska Deckarfestivalen var där och smakade på våra favoriter. Kökschef och programledare i samtliga videos: Lennart Bergström.

Intervju med Anne-Marie Schjetlein:

 

Julfestival i bokhandeln.

 

Lotta Luxenburg om sitt författarskap:

 

Sara Olsson är deckardebutant: