Tack alla deckarfans

Nu andas vi ut efter en lyckad deckarfestival i Sundsvall. Självklart kommer vi att berätta mer i detalj om hur det gick men just nu är vi lite trötta, mest glada och vill tacka alla er som var med om att göra Svenska Deckarfestivalen 2019 till en ljuspunkt i höstmörkret.

Först ett tack till alla i publiken som kom till festivalens olika lokaler, lyssnade, deltog i seminarier, köpte böcker, fick signaturer, skapade möten, tog selfies – det är för er vi gör festivalen! Vi hoppas att ni hade minst lika roligt som vi i arrangörsteamet.

Tack till alla ni högstadieelever som skickade in bidrag till Lilla Sherlockpriset – juryn fick ett hårt jobb med att utse vinnare. Över dubbelt så många noveller i år jämfört med i fjol! Tack även till Lilla Sherlock-jurymedlemmarna Anette Eliasson, Mariana Komstadius, Anna-Karin Normelli Callhammar. (Vinnarna kommer att publiceras här innan jul.)

Tack till sponsorer, Sundsvalls kommun, Stadsbacken AB, Studiefrämjandet och Isländska litteraturfonden. Svenska Deckarfestivalen arrangeras ideellt och behöver ert stöd.

Tack till alla ni som är medlemmar i föreningen och som stöder oss direkt eller indirekt under hela året.

Tack till volontärerna Chatrin Johnson, Bittan Hedman, Bo Dahlström och Anita Forslin som hjälpte med oss att ta hand om publiken och hjälper till att genomföra vår festival.

Vi vill också tacka Quality Hotel för fantastisk hjälp med hela eventet, och Entré Sundsvall för biljettförsäljning. Kerstin Stickler för programblad och affischdesign. Revisorerna Leif Bohlin och Göran Ohlsson för att ni godkänner oss varje år!

Tack till Sundsvalls Nyheter och SVT för reportage! Och till Visit Sundsvall och Heja Sundsvall för draghjälp i sociala medier, Kulturmagasinet för en snygg utställning och till Ung Film och Emil för hjälp med reklamfilmen.

Vängåvans bokhandel måste tackas som ställer upp med personal, lotteripriser, marknadsföring, praktisk hjälp och författarbokningar. Stöd din lokala bokhandlare!

Tack till Nisse Scherman för trevlig musik och kluriga frågor i Deckarmelodikrysset.

Webkillen Thomas Westman, bokslukarna Monica Gullman och Lotten Glans tackas för deras bidrag till hemsidan. Kerstin Bergman för att ha läst osannolikt många deckare och för kompetent moderatorjobb under hela festivalen.

Tack till förlag, små och stora, som skickar författare till Sveriges vackraste stad.

Och slutligen ett tack till alla underbara författare som mördar, kidnappar, rånar, skjuter, konspirerar och smugglar, men bara i sina böcker: Tack Tove Alsterdal, Heine Bakkeid, Christoffer Carlsson, Arne Dahl, Hannes Dükler, Pascal Engman, Eva Frantz, Ted Hesselbom, Anna Jansson, Klas Knutsson, Anna Lihammer, Micael Lindberg, Jonas Moström, Kristina Ohlsson, Alan Parks, Seppo Penttinen, Monica Rehn, Anders Roslund, Sofie Sarenbrant, Yrsa Sigurðardóttir, Linda H Staaf, Jesper Stein, Viveca Sten, Anna Tell, Annika Widholm.

Många hälsningar från föreningens styrelseledamöter och suppleanter:
Tomas Melander, Anders Larsson, Yoko Kawabata, Mariette Oras, Glenn Folkvord, Olle Håkansson, Lennart Bergström, Inger Melén, Lena Lindh.