Veckans brott-Christoffer till Sundsvall

Under Svenska Deckarfestivalen 2019 får du dubbel dos när Christoffer Carlsson kliver på deckarscenen. Han är inte bara deckarförfattare, han är också kriminolog och SVT:s expertkommentator i det populära programmet Veckans brott

Varje vecka under hösten kan du se Veckans brott på SVT, ett true crime- och aktualitetsprogram som premiärsändes 2010. Camilla Kvartoft är programledare. Programmet tar upp gamla brottsfall, ouppklarade brott och nya kriminalfall. Allt från gamla tiders sol-och-vårare till moderna terrorism. Expertkommentator/bisittare var under många sesonger kriminologen och deckarförfattaren Leif GW Persson.

Hösten 2019 har Veckans brott en expertpanel bestående av kriminologen och deckarförfattaren Christoffer Carlsson, Johanna Björkman (advokat) och Nadim Ghazale (polis).

Christoffer Carlsson i Veckans brott (foto: SVT).

Christoffer Carlsson kommer till Svenska Deckarfestivalen 2019 och som författare ser du honom torsdag på författarscenen. Fredag kan du lyssna på kriminologen Carlsson i seminariet Brott i verklighet och fiktion där även Anders Roslund medverkar.

Christoffer Carlsson romandebuterade 2010. Romankvartetten om Leo Junker är prisbelönt, ska filmatiseras och finns i 20 länder. Årets nya roman, Järtecken, är hyllad av både recensenter och läsare.  Utöver skrivandet arbetar han som lektor och forskare i kriminologi vid Stockholms universitet och Institutet för framtidsstudier.