Jonas Kihlman

Jonas Kihlman bor i Sigtuna men har Höga Kusten och Sigtuna som sina främsta motivområden. Hans två kriminalromaner ”Mördare utan Mord” (2016) och ”Kontrollanten” (2017) är de två första delarna av hans Sigtuna/Höga Kustentrilogi. Under 2018 har Jonas Kihlman utkommit med sin tredje bok i Höga kusten-serien: ”Attentatorn”.

Jonas började skriva utifrån en starkt dramatisk och personlig händelse i samband med en dotters död vilket naturligtvis satt sin prägel på hans författande. Hans historier tar sin näring ur nutida händelser och företeelser. Inte sällan finns en stark politisk/moralisk konflikt i berättelsernas kärna som författaren väver sin historia kring. I mördare utan mord ställs, utifrån två makabra fynd i en byggcontainer, ett juridiskt problem i fokus: Kan man enligt svensk lag döma någon för mord på ett foster om man inte finner dess moder?

I ”Kontrollanten” tar författaren med oss ut på det ”fria” nätet, till de allra mörkaste delarna av Darknet där både tiggare och rika utnyttjas på sätt som ligger bortom våra allra brutalaste fantasier. Den fråga författaren ställer sig, och oss, är om fenomen som varit en verklighet i tredje världen nu också nått fram till Sverige.

En tiggares ben amputeras före offret mördas. En kvinna fryser ihjäl i Slåttdalsskrevan i Höga Kusten. Ett finger amputeras på en tiggare utanför ICA i Sigtuna.
Finns några möjliga samband?