Annika Sjögren (2018)

Annika Sjögren från Härnösand har gett ut 4 kriminalromaner som främst är att betrakta som psykologiska thrillers. Alla utspelar sig i Härnösand och har den trygga småstaden, där alla känner alla, som sin mylla. Den lilla stadens ombonade interiörer och omgivningar visar sig ofta gömma mörka hemligheter och här och där rämnar fasader och blottar förfärliga mänskliga öden och förluster.

”Där ingen vind blåser” kom ut 2007 och ”Allt vad marken gömmer” 2012. Lagom till Deckarfestivalen i Sundsvall kommer Annikas nya bok ”Skärvor av fruktan”.

Annika Sjögren är nyligen pensionerad efter 35 år som lärare och förenar i sina berättelser en stark omsorg om pusseldeckarens format med ett djupt intresse för de mellanmänskliga relationerna och deras betydelse för ödesdigra händelseförlopp.