Helene Tursten

Helene Tursten debuterade med sin första kriminalroman 1998. Den krossade tanghästen blev den första i en serie om 10 romaner där kriminalkommisarien Irene Huss är huvudpersonen. Denna serie blev Helene Turstens genombrott och största framgång hittills. Flera av böckerna har också med framgång spelats in för både film och TV och översatts till ett stort antal språk.

Helene Tursten arbetade före författarskapet tog över både inom vården och som praktiserande tandläkare vilket också kunnat ses i flera av hennes böcker.

Sedan två år tillbaka skriver Helene Tursten kriminalromaner med polisen Embla Nyström i huvudrollenen. Senast i denna serie är romanen Snödrev (2018). Som lämpligt nog ges ut precis till Deckarfestivalen. Läs gärna Tomas Melanders recension här intil.

Externa länkar:

Wikipedia https://sv.wikipedia.org/wiki/Helene_Tursten