Camilla Sten (2018)

Camilla Sten skriver både i eget namn och i litterärt partnerskap med sin mor Viveca Sten. Hennes böcker vänder sig ofta till en barn- och ungdomspublik och kan beskrivas som en typ av blandning av fantasy, magisk realism, och rysare. Trilogin Tuva och Havsfolket har blivit resultatet av detta familjeprojekt i stockholmsk skärgårdsmiljö där de två första delarna heter Djupgraven (2016) och Sjörök (2017). Den tredje fristående delen i trilogin, Mareld, kommer ut så sent som september 2018. ”Tänk Harry Potter möter skärgården”, har de uttalat som en gemensam bild av utgångspunkten för böckerna. ”För åldrarna 9 – 12 år, den verkliga slukaråldern”.

2017 utkom Camilla Sten, i eget namn, också med romanen ”En annan gryning”.

Extern länk: https://www.facebook.com/camillastenofficial/