Den fjärde Svenska Deckarfestivalen

Sommarens ljusa månader ligger framför oss, men planeringen är i full gång inför mörkrets återkomst. När skymningen sänker sig över Stenstan, 9-11 november, slår Svenska Deckarfestivalen till för fjärde året. Och nu släpper vi årets första författarnamn!

Flera författare ur den svenska deckareliten är såklart på plats. Håkan Nesser, Denise Rudberg, Hans Rosenfeldt, Malin Persson Giolito, Christoffer Carlsson och Tove Alsterdal är alla aktuella namn på deckarscenen, och kommer att medverka både på vår författarkväll den 10 november och på seminarier under dagtid.

Från den internationella scenen kan vi stolt presentera Jørn Lier Horst. Hans roman Jakthundarna vann år 2014 Deckarakademins pris för bästa till svenska översatta kriminalroman.

Festivalen fortsätter satsa på läsfrämjande för barn och unga med skolbesök av Åsa Larsson och Ingela Korsell, författare av PAX-serien. Ett stort antal elever kommer under festivalveckan att delta i workshops med författarna.

Vi jobbar även mot gymnasieskolor med seminarier, författarbesök och rabatter.

Ytterligare författare tillkommer i programmet, mer om det i samband med att vi  släpper biljetterna till festivalen till under sista veckan i maj!

För styrelsen
Tomas Melander, Ordförande, 070-327 18 70
Håkan Nordman, Festivalgeneral, 070-374 77 20