Programändringar

Det tryckta programmet för Svenska Deckarfestivalen gick till produktion 11 september. Här samlar vi information om vilka förändringar som inträffat sedan dess.

Mordet i Midlands, fredag 8 november 12.15
Nästa år kan du kombinera besöket på Svenska Deckarfestivalen med att gå på deckarteater. Redan i år får du en försmak på föreställningen.

Hösten 2020 spelar Teater Västernorrland pjäsen An Inspector Calls med den svenska titeln Mordet i Midlands. Pjäsen skrevs av J. B. Priestly och spelades för första gången 1945. Den har filmatiserats ett antal gånger och även gjorts som TV-serie i England. En klassisk engelsk deckare i form av ett kammarspel. Svenska Deckarfestivalen 2019 bjuder på ett smakprov då skådespelare från Teater Västernorrland läser valda stycken ur manuset.

Heine Bakkeid
Heine Bakkeid är sjuk och kommer inte att delta under deckarfestivalen. Han utgår alltså från seminariet Att skapa hjältar på onsdag 13.15 och Författarkvällen samma dag.

Lina Bengtsdotter
Författaren Lina Bengtsdotter har fått förhinder och kommer inte att medverka på årets festival.

Micael Lindberg
I det tryckta programmet hade vi fel bild på författaren Micael Lindberg som medverkar i seminariet Norrlandsfönstret onsdag 6 november 15.20. Vi ber om ursäkt för det! Så här ser han ut.

Hela festivalens program kan du läsa i kortversion eller detaljerad utgåva.