Lilla Sherlockpriset

Svenska Deckarfestivalen arrangerar skrivartävlingen Lilla Sherlockpriset! Detta pris delas ut årligen och vänder sig till elever och skolklasser i högstadiet i Medelpad.

Lilla Sherlockpriset är instiftat som både stöd, stimulans och uppmuntran till ökat läsande och skrivande bland unga av idag. Svenska Deckarfestivalen i Sundsvall ser som sin uppgift att på alla sätt öka intresset för människors umgänge med litteraturen. Att stödja ansträngningar för ett ökat läsande bland unga är då en självklarhet. Att också stimulera intresset för att skriva själva är en annan sida av samma sak.

Till dig som går i högstadiet: Läser du deckare? Har du någon gång drömt om att själv skriva en spännande kriminalhistoria? Då är det här tillfället för dig! Här kan du tävla om fina priser. Sätt dig ned och fundera ut en historia som på något sätt har med brott att göra.

  • Historien ska vara på svenska
  • Historien måste tillhöra genrerna deckare, thrillers, skräck, spänning, fantasy eller action
  • Högst 2500 ord lång och ska vara skriven på en dator (word, pdf)
  • Alla som går i högstadiet kan skriva och skicka en berättelse
  • Skicka in ditt bidrag senast 11 oktober

Lilla Sherlockpriset 2019 kommer att ha sin prisutdelning den 8:e november på Svenska Deckarfestivalen i Sundsvall på Quality Hotel.

1:a priset 3000 kr (varav hälften til klassen)
2:a priset 1000 kr
3:e priset 500 kr
Särskild kreativitet 500 kr

Har du frågor? Hör av dig till lillasherlockpriset SNABEL-A svenskadeckarfestivalen.se som också är adressen du skickar ditt bidrag till.

Kom i håg: Tävlingsbidrag måste skickas senast 11 oktober.

Vinnarna av Lilla Sherlockpriset 2018. Ella Sjögren med checken tog 1:a platsen. Flankerade av författarna Pernilla Ericsson (t.v.) och Sara Larsson (t.h.).