Lilla Sherlockpriset

Svenska Deckarfestivalen arrangerar skrivartävlingen Lilla Sherlockpriset! Detta pris delas ut årligen och vänder sig till elever och skolklasser i högstadiet i Medelpad.

Lilla Sherlockpriset är instiftat som både stöd, stimulans och uppmuntran till ökat läsande och skrivande bland unga av idag. Svenska Deckarfestivalen i Sundsvall ser som sin uppgift att på alla sätt öka intresset för människors umgänge med litteraturen. Att stödja ansträngningar för ett ökat läsande bland unga är då en självklarhet. Att också stimulera intresset för att skriva själva är en annan sida av samma sak.

Till dig som går i högstadiet: Läser du deckare? Har du någon gång drömt om att själv skriva en spännande kriminalhistoria? Då är det här tillfället för dig! Här kan du tävla om fina priser. Sätt dig ned och fundera ut en historia som på något sätt har med brott att göra.

  • Historien ska vara på svenska
  • Historien måste tillhöra genrerna deckare, thrillers, skräck, spänning, fantasy eller action
  • Högst 2500 ord lång och ska vara skriven på en dator (doc, docx, pdf)
  • Alla som går i högstadiet i Medelpad kan skriva och skicka en berättelse

Priser utgår till de tre bästa bidragen, dessutom kommer ett hederspris för särskild kreativitet att delas ut. En jury med fem personer (författare och deckarläsare) kommer att bedöma de inskickade bidragen.

Bidragen skall skickas in via epost till lillasherlockpriset SNABEL-A svenskadeckarfestivalen.se och tillsammans med bidraget måste det finnas uppgift om deltagarens namn, adress, telefonnummer, skola och klass. Ansvarig lärares kontaktuppgifter behöver vi också. Vid frågor, använd samma epost-adress.

Prisutdelning blir det på Svenska Deckarfestivalens scen i Sundsvall fredagen den 13:e november. Om pandemiläget i november är detsamma som nu kommer prisutdelningen att genomföras på något annat sätt, men tävling blir det i vilket fall som helst!

Senaste datum för inlämning är den 11 oktober 2020.

2019 års vinnarnoveller kan du läsa här.

Vinnarna av Lilla Sherlockpriset 2019. Jennifer Lundqvist (vinnare av kategorin särskild kreativitet, till vänster), och tre priser för litterära insatser: Gustav Tåström (3:e plats), Lisa Marie Högdahl (2:a plats) och Ofelia Ehnberg Ahola (tävlingsvinnare, till höger).