Praktisk information

Sundsvall är en självklar knutpunkt i Norrland; strategiskt placerad vid kusten, mitt i det avlånga Sverige. Här strålar både järnvägar och Europavägarna E4 och E14 samman och tåg-, buss- och flygförbindelserna är täta.

Praktisk information om Svenska Deckarfestivalen 2021. Resa, bo, äta i Stenstan, en av Norra Europas vackraste städer! De flesta programpunkter arrangeras centralt i staden, på Quality Hotel i lokalen Melody.


Resa till Sundsvall

Tyvärr påverkar pandemin just nu flygtrafiken till och från Sundsvall.

Flyg till Sundsvall
Det tar inte mer än 50 minuter att flyga från Stockholm. Vi rekommenderar att du söker flygresor via t.ex. Flygresor.se eller åker tåg om det är möjligt. Från flygplatsen är det en ca 15 minuters resa med taxi till Sundsvall city.

Tåg till Sundsvall
Avgångar från Stockholm, Umeå och Östersund. Från Sundsvalls nya resecentrum (järnvägsstationen) tar det ca 10 minuter att gå till deckarhotellet Quality (Folkets hus eller ”biohuset på Esplanaden).

SJ: Stockholm – Sundsvall
Norrtåg: Trondheim – Åre – Östersund – Sundsvall
Vy: Umeå – Sundsvall
Vy / X-tåget: Gävle – Sundsvall

Planera din tågresa till Sundsvall med Resrobot.

Buss till Sundsvall
Flera avgångar från Stockholm och städer i norra Sverige. Länstrafiken i Västernorrland erbjuder bra förbindelser mellan länets samtliga kommuner.

Planera din bussresa till Sundsvall med Resrobot.


Bo och äta

Det är enkelt att bo och äta när man besöker Svenska Deckarfestivalen, eftersom hela festivalen arrangeras på deckarhotellet Quality! Hotellet erbjuder specialpriser för dig som är besökare på festivalen:

Enkelrum 980 kr /natt (inkl. moms)
Dubbelrum 1080 kr / natt (inkl. moms)

Stor frukostbuffé ingår. Ange koden ”Deckare 2021” vid bokning för att få specialpriserna. Mer information och bokning på www.qsundsvall.se eller telefon 060-16 00 02.

För att hålla biljettpriserna låga ingår inte mat och dryck i festivalbiljetten. Det innebär inte att du behöver gå hungrig, det finns gott om service i Quality Hotel. Lunch och middagar erbjuds varje dag i Q Bar på entréplan eller i andra lokaler i byggnaden. Dock bjuder vi på kaffe och en liten kaka under festivaldagarna.


Biljetter och festivalpass

Biljetter kan du skaffa på olika sätt. Enklast direkt på nätet men det går också att köpa pappersbiljetter över disk i Vängåvans bokhandel på Storgatan 22 i Sundsvall. Är du med i någon pensionärförening kan du kolla om föreningen har ett samarbete med oss, då kan du köpa rabatterade biljetter.

Om du vill köpa en större mängd biljetter till ditt företag / förening / skola / organisation kan du höra av dig till oss för ett erbjudande.

Svenska Deckarfestivalen arrangeras av en förening och våra medlemmar får också rabatt, och kan använda ovanstående säljkanaler.

Gemensamt för biljetterna är att om du har ett köpekvitto, en PDF-biljett från nätet eller beställer via en förening, så får du ett halsband och ett festivalpass när du checkar in på festivalen. Passet krokar du fast på halsbandet och använder det för att smidigt komma och gå som du vill.