Deckardebutanter sökes!

Svenska Deckarfestivalen söker debutanter! Under hela 2021 kommer vi att presentera deckardebutanter från den växande svenska spänningsscenen. Hör av dig till oss om just dina hittepåmord kommer mellan två pärmar i år, eller om du vill tipsa oss om andras “kriminella kreativitet”!

Svenska Deckarfestivalen i Sundsvall är inte bara ett evenemang i november; vi uppmärksammar deckare, thrillers och andra spänningsromaner och deras författare hela året. Därför vill vi 2021 uppmärksamma just debutanter lite extra genom en serie intervjuer, en per månad. Vem vet, en av dem kanske blir den nästa GW eller Camilla?

Och nu vill vi ha lite hjälp. Den nya teknologin har skapat ett mycket större landskap att blicka ut över. Självpublicering, e-böcker, ljudböcker, nätpublicering, print on demand, författarägda förlag och andra uppfinningar gör tillflödet av nya böcker såpass stort att det kan bli svårt att nå genom marknadsförningsbruset. Då är det bra att ta hjälp av det polisen kallar Detektiven Allmänheten, så tipsa oss gärna!

Om du själv debuterar i år med en deckare, thriller, actionroman, spionberättelse eller något annat innom spänningsgenren, eller vet om någon andra som gör det så tipsa oss på mailadressen nedan, så tar vi kanske kontakt med författaren och gör en intervju. Vi kommer att hålla ögonen öppna under hela året men har bara tolv månader till förfogande, så tipsa oss redan nu om debutromaner du vet kommer ut någon gång under 2021.

Som en bonus är det möjligt att någon eller några av debutanterna kommer att bjudas in till Svenska Deckarfestivalens scen i Sundsvall i november. Med brasklapp för hur pandemiläget ser ut då, förstås.

Bokens format spelar ingen roll: Inbunden, pocket, e-bok, ljudbok, egenutgivning, storförlag – allt funkar! Men boken måste platsa i spänningsgenren: Klassiska deckare och polisromaner, thrillers av olika slag, psykologisk spänning, actionäventyr, feelgoodmysterier, skräck (och även lite fantasy och science fiction) finns med på vår festival. Även barndeckare för låg-, mellan- och högstadiet är vi intresserade av. De enda övriga kraven är att boken är skriven av en debutant och har första utgivning i år.

Skriv till debutant SNABEL-A svenskadeckarfestivalen.se med tips, information, länkar och eventuella smakprov.

P.S. Även novellförfattare som vill se sin spänningsnovell publicerad på vår hemsida kan höra av sig. Då är det inga krav på att vara debutant eller att ge ut en bok.